Informasjon om Grantjønnhytta

 

I 1986 fikk GS leie denne brakka. Nylig ble den fullstendig overhalt. Den romslige verandaen gjør at hytta har mistet mye av brakkepreget.

Grantjønnhytta ligger ved dammen på Grantjønn,
1 km. før en kommer til eiangen. Det hører med en båt i Grantjønn. hytta har et oppholdsrom og et soverom med fire sengeplasser. hytta er en av våre tre brakker som er kjørt på plass med bil. en times gange fra hytta ligger Steinbruvatn, ett av våre mest populære vann på Sauheradfjella. hvis en går nordøstover er det flere spennende vann å fiske i,
Sigurdstjønn, rognlitjønn, Surtetjønn og Ørjehalstjønn.

Klikk på: vis større kart - Satellitt - scroll inn og ut på karte

Hytta ligger ved demningen i Grantjønn litt nedenfor Eiangen. Den påkosta brakka har stor veranda og fin utsikt utover vatnet. Beliggenheten gir fine muligheter til turer innover Sauheradfjella.

Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf
Size : 2246.154 Kb
Type : pdf

Det er absolutt verd et forsøk å fiske i Eiangselva som renner fra Eiangen, gjennom Grantjønn, og ut i Ørjevatn.I likhet med Blekktjønnhytta, er Grantjønnhytta fin å bruke som base for turer til Steinbruvatn, Bjoringsvatn og Grønntjønn høyere opp i Sauheradfjella. En times fottur på lettgått merket sti fører deg inn til disse fiskevatna. Her blir en fristet til å slå opp leir for natta.

En fin tur i gangavstand fra hytta er til Skårafjell (814moh) Skiens høyeste fjell. en annen tur en kan ta er inn til Kirkesteinen (784moh) som ligger ovenfor rognlitjønn. Den store fjellblokka har form som en kirke.

Hytta er et fint utgangspunkt for molteplukking. en kan også ta seg en tur til eiangen. Der kan en se over til eiangstulen, som var i drift fram til 1968.

Om vinteren kan en gå på ski fra Dale, ca. 9 km. Det er også mulighet for snøskutertransport.
I Grantjønn kan en få røye på isen vinterstid. Det er også røye i eiangen. Dette vannet krever imidlertid eget fiskekort.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
En snau time å kjøre fra Skien. Ta av fra Bestulveien over Dale bru. Det er den tredje skogsbilvegen som tar av til venstre, ca. 6 km etter Luksefjell kapell. (Skilt til Sommerseter). Etter ca 1 km er det bom ved Øvre Dale. Kjør ”rett fram” i forhold til stikkveiene som tar av, i ca. 7 km til. Parkering ved hytta. Da har du kjørt 14 km fra Luksefjell.
Om vinteren blir det brøytet parkering innenfor bommen. Vanligvis skiløype fram til hytta. Mulighet for snøskutertransport

Rom og sengeplasser:
Ombygd brakke som inneholder oppholdsrom med kjøkken. 1 soverom med 2xover/underkøye. Stor veranda.

Oppbevaring av mat:
Ingen kjølemuligheter på hytta.

vann:
God kvalitet på vannet som hentes i Grantjønn eller i bekken.

Fiskemuligheter:
120 mål og 618 moh. Ørret og røye. Det er også pram i Eiangen, mot å løse eget fiskekort på hytta (20 kr/døgn, husk småpenger). I elva nedover mot sommerseter er det ofte lett å få napp, ta med ungene dit. Ellers et flott utgangspunkt for turer, bl.a. til Steinbru.

Kjøretillatelsen gjelder:
”Blå veier,” dvs. hele veien du har kjørt inn fra Dale med alle avstikkere og opp til Eiangen, samt Grantjennveien som går forbi Lonahytta.

Annet:
GOD TUR!